De Kempen Specials

De Kempen Specials’ zijn jongeren met ASS en een normale begaafdheid, die samen ‘chillen’ en outdoor activiteiten doen.

Diverse ervaringen hebben inmiddels geleerd dat jongeren met autisme, geen aansluiting vinden bij de andere jongeren. Veel van deze jongeren volgen speciaal onderwijs buiten hun woonplaats waardoor het leggen van contact, met buurt- dorpsgenoten, nog moeilijker wordt.
Door middel van De Kempen Specials, brengen wij ze met elkaar in contact, waardoor ook zij de mogelijkheid krijgen, ergens bij te horen. De leeftijdscategorie varieert van 11 jaar tot 35 jaar, waarbij de jong volwassenen, als ervaringsdeskundige, mee participeren in het initiatief.

Programma:
Activiteiten voor jongeren met autisme en een normale begaafdheid.
Iedere 1ste zondag van de maand chillen van 13.30 -16.00 uur. Tijdens het ‘chillen’ kan men elkaar ontmoeten maar ook gebruik maken van het biljart, tafelvoetbalspel, jeu de boules, dartbord, computer, playstation 3, WII, gezelschapspelen enz. enz. Ook behoren knutselen, bakken en koken tot de mogelijkheden. Daarnaast wordt er iedere maand een activiteit georganiseerd zoals kano varen, lasergamen, bezoek festivals, klim banen, BBQ enz. De activiteiten worden samen met de jongeren gepland. Tijdens het chillen kunnen zij alcohol vrije consumpties kopen. Voor de outdoor- activiteiten gelden de reguliere entreeprijzen.

Meer info via dekempenspecials@hotmail.com
Wenselijk is een lidmaatschap van de Nederlandse vereniging voor Autisme (NVA).

NVA en Vrijwilligers:
De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) maakt zich sterk voor mensen met autisme en hun familie. Hun doel is de maatschappelijke positie van kinderen en volwassenen met autisme te versterken. Aangezien de NVA uitsluitend met vrijwilligers werkt zijn wij op zoek naar vrijwilligers die samen met de jongeren bovengenoemde activiteiten willen doen. Als vrijwilliger van de NVA wordt U professioneel ondersteunt en krijgt U deskundigheidsbevordering dmv trainingen en cursussen. Een lidmaatschap bij de NVA is wenselijk

Informatie:

U kunt informatie opvragen via
dekempenspecials@hotmail.com
of via
aic-dekempen@nva-nb.nl